Noc čítania Biblie

Dňa 28. apríla 2017 sa naša škola zapojila do podujatia „Noc čítania Biblie“. Projekt organizuje Katolícke - pedagogické a katechetické centrum v spolupráci s Katolíckym Biblickým Dielom.


Cieľom projektu je čítanie s porozumením a hlbšie pochopenie Božieho slova. Ústrednou témou bolo zamýšľanie sa nad dôležitosťou konania skutkov telesného a duchovného milosrdenstva. Podujatie sa začalo o 19:00 hodine svätou omšou v kostole Všetkýchsvätých vo Valalikoch.


V duchu témy skutkov milosrdenstva žiaci pripravili a doniesli chutné jedlo, aby sa s ním navzájom podelili.  Žiaci sa zamýšľali nad príbehom o milosrdnom samaritánovi  tak, že text evanjelia prepísali pomocou obrazov . Príbeh o márnotratnom synovi si sprítomňovali v bibliodráme. Počas podujatia sa čítalo evanjelium podľa Matúša.  Zážitkovým učením žiaci zisťovali, ako je dôležité pomáhať ľuďom s hendicapom.


Na podujatí sa zúčastnilo 25 žiakov, 3 učitelia a pozvanie prijal náš kaplán Blažej Revický. Jemu ďakujeme za sprítomnenie eucharistického Krista počas adorácie. Noc čítanie Biblie skončila o 7:30 rannými chválami.


Autor: Mgr. Milan Hovanec

  

Piatok, 28 Apríl 2017 07:15

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide