Lyžiarsky výcvik

Prvý februárový týždeň sa niesol pre našich siedmakov v znamení snehu, lyží a čerstvého vzduchu. Školské lavice vymenili za lyže a snehom zasnežený svah.

 

Prvý deň, kedy si všetci školáci užívali polročné prázdniny, naši siedmaci nastúpili na lyžiarsky kurz, ktorý sa konal v lyžiarskom stredisku Jahodná pri Košiciach. Kurzu sa zúčastnilo spolu 44 žiakov 7.ročníka. Väčšina z nich stála na lyžiach po prvýkrát. Pod vedením inštruktorov sa počas prvých dní učili správne brzdiť a nabrať odvahu spustiť sa dolu svahom. Trpezlivosť každému z nich priniesla svoje ovocie, pretože každý žiak úspešne zvládol základy lyžovania.


Keďže nám počasie počas druhého dňa veľmi neprialo, tak sme čas predpoludním strávili teoretickou prednáškou, ktorú si pre našich žiakov pripravili ich inštruktori. Prednáška bola zameraná hlavne na bezpečnosť pri lyžovaní.


V posledný deň si inštruktori pripravili pretek, v ktorom každý ukázal ako sa naučil lyžovať. Pretek bol zameraný na zdolávanie prekážok za čo najkratší čas. Záver lyžiarskeho výcviku sa niesol v slávnostnom duchu, kde boli najúspešnejší siedmaci odmenení diplomom a malým darčekom.


Všetci si však domov odniesli nádherné spomienky a skvelý pocit, že za tak krátky čas dokázali tak veľa. Verím, že na tento týždeň plný dobrodružstiev a zážitkov budú ešte dlho spomínať.


Autor: Mgr. Martina Pahulyiová


Pondelok, 03 Február 2020 17:09

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide