Mladý kuchárik – aktivity

Keďže sa nám pomaly, ale isto končí tento kalendárny rok, rozhodli sme sa aj my zrekapitulovať a zhrnúť našu doterajšiu činnosť.


Záujmový útvar/krúžok navštevuje tento školský rok 22 detí – žiakov 5.ročníka. Záujem o tento krúžok je u dievčat ako aj u chlapcov.


Naša činnosť bola do tohto času zameraná na pečené, nepečené a varené dobroty. Počas prvého adventného víkendu sme navštívili aj naše zasnežené Tatry, kde si mohli deti užiť to, čoho tu v zime už máme čoraz menej – sneh.


Počas našej krúžkovej činnosti sme pripravovali „zapekané rohlíky“, „ovocnú bublaninu“, „špagety s mäsovou omáčkou“. V predvianočnom období sme sa venovali aj koláčikom, ktoré sú v našich končinách tradíciou: „medovníčky“, „vanilkové rožky“, „linecké koláčiky“ či „šuhajdy s kokosovou plnkou“. Každý žiak si v poslednom týždni tohto kalendárneho roka odniesol domov svoj balíček „vianočného pečiva“, aby sa mohol pochváliť svojou výrobou členom rodiny.


Radosť z prípravy vlastných jedál je u žiakov veľká, obzvlášť keď zoberieme do úvahy, že ide naozaj ešte o najmladších žiakov II.stupňa. Ich šikovnosť a obratnosť v kuchynskom prostredí sa vyrovná isto aj starším žiakom.


Verím, že i naša ďalšia činnosť bude prebiehať tak ako doteraz – vždy v dobrej nálade.

 

Autor: Mgr. Martina Pahulyiová


Štvrtok, 01 December 2022 17:35

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide