ŠKD: školský rok 2018/2019

Jún

Posledný mesiac sa v ŠKD niesol v duchu prichádzajúceho leta a prázdnin. Krásne počasie nás vyhnalo vonku na slniečko. Vychutnali sme si to dosýta, boli sme na zmrzline, zahrali sa na ihrisku a v školskom parku sme si urobili piknikové popoludnie. Doniesli sme si deky, hry a pani učiteľky si pre nás pripravili občerstvenie a chutné limonády. Porozprávali sme sa spoločne o tom, aký bol náš školský rok a zhodnotili našu prácu. Všetci sa už tešíme na letné prázdniny.


 

Máj

V tomto mesiaci prebehlo vystúpenie - Deň matiek a otcov. Pripravili sme si pre našich rodičov bohatý kultúrny program. Všetkým sa páčilo a s výsledkom našej snahy sme boli všetci spokojní. Našich rodičov sme po vystúpení obdarili maličkosťami, ktoré sme vyrobili s láskou pre nich.


 

Apríl

Tento mesiac sa niesol v duchu prichádzajúcich Veľkonočných sviatkov. V ŠKD sme si ich pripomenuli zdobením kraslíc, zhotovením kuriatok, vajíčok a aj zajačikov. Svojimi prácami sme si krásne vyzdobili naše triedy. Skvelou akciou bol aj tradičný Deň Zeme. Prebehla výstava výrobkov z odpadového materiálu na tému Domáce zvieratá. ŠKD vytvorili muchu, zajaca, páva, kohúta a papagája. Použili sa vrchnáky, papier, kartón, noviny či plastové fľaše. S výsledkom práce sme boli spokojní.


   

Marec

Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou. Preto sa v tomto mesiaci knihy opäť uskutočnila návšteva obecnej knižnice. Pani knihovníčka nám priblížila prostredníctvom rozprávkových bytostí zaujímavé rozprávky od známeho autora Pavla Dobšinského. Deťom sa rozprávanie páčilo a dúfame, že čaro knihy budeme poznávať aj naďalej. Taktiež sme si vyzdobili triedy peknými jarnými prácami a tešili sa, že konečne prišla jar a bude vonku krásne teplo a slnečno.



 

Február

Počas chladných februárových popoludní, keď sa nedalo hrať vonku, sme si  ŠKD spríjemnili rôznymi spoločenskými hrami, legom a taktiež sme si naďalej rozvíjali svoje zručnosti v strihaní a lepení. Tento mesiac patril sv. Valentínovi. Vyrábali sme valentínky pre svojich najbližších. Navštívili sme Východoslovenské múzeum v Košiciach, kde sme mali možno vidieť výstavu Karpát, oboznámili sme sa s prvkami krajiny, ktoré tvorili v minulosti a tvoria aj dnes súčasť prostredia, v ktorom žijeme. Po prehliadke sme boli v cukrárni na sladký zákusok.


   

PREJSŤ NA PREDCHÁDZAJÚCE STRÁNKY

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide