ŠKD: školský rok 2021/2022

Jún

06
Júl
2022

Mesiac jún sme otvorili ako ináč ak nie Dňom detí. Pani vychovávateľky si pre našich žiakov pripravili rôzne súťaže na školskom dvore ale aj na futbalovom ihrisku, ktoré boli odmenené medailami.  V tom horúcom počasí nechýbalo osvieženie v podobe melóna ale aj pohostenie. Žiaci pomocou rôznych guličiek a korálok navliekali náramky pre svojich spolužiakov alebo kamarátov. Na tému Lúčne kvety žiaci opäť aktívne tvorili pomocou papiera, kde vznikli krásne kvietky. Nezabudli sme ani na Deň otcov, maličký darček či pohľadnica isto potešila nie jedného ocka. Poslednou témou tohtoročnej ŠKD bolo Letné osvieženie v podobe nápoja a zmrzliny.  


Pani družinárky želajú všetkým svojim žiakom krásne a pohodové leto :) 


 

Máj

Máj mesiac lásky sme začali obdarovaním našich milovaných mamičiek ku Dňu Matiek - výrobou darčeka. Aj keď počasie je ešte premenlivé, občas pripomínajúce leto, k tejto téme si žiaci vytvorili svoju vlastnú dúhu. Včela medonosná - rozhovor s deťmi navodil dôležitosť tejto malej robotnice a následným kreatívnym tvorením sme si vyrábali včielky a úle. Občas veľmi otravný hmyz no nie u nás. V našom ŠKD veľmi príjemná práca s farebným papierom a lepidlom, z ktorých vznikli krásne lienky a motýle. Horúce dni nás prinútili vziať žiakov na kopček studenej maškrty.


 

Apríl

Začiatok mesiaca sa niesol v duchu Veľkej noci. Žiaci tvorili rôzne zvieratká ale aj vajíčka symbolizujúce tento sviatok jari. Vďaka téme Hudobné nástroje si deti mohli pomocou ukážok vypočuť rôzne hudobné nástroje ale taktiež si ich mohli aj vyskúšať. 22.apríl patrí bezprostredne Dňu Zeme. Diskusia s deťmi o triedení odpadu, neznečisťovaní pitnej vody a chránení našich lesov ich veľmi zaujala. Žiaci spoločne vyrábali kreslením a maľovaním plagáty, aby sme mali na mysli aké je dôležité starať sa o našu planétu. S radosťou pomáhali aj pri skrášlení našej školy a to  sadením kvietkov. Exotické zvieratá - posledná téma tohto mesiaca, deti kreslili  ZOO podľa svojich vlastných predstáv ale aj iné zvieratá, ktoré patria k tejto témy. Navštívili sme aj výstavu zvierat na obecnom úrade.

 

 

   

Marec

 

Marec nám začal trošku netradične a to dlho očakávaným karnevalom, ktorý sa pár krát presúval no i napriek tomu sme si to s družinármi veľmi užili. K mesiacu marec už neodmysliteľne patria knihy (Marec mesiac kníh). Žiaci mali možnosť si vytvoriť svoju vlastnú knihu s vlastným príbehom ale aj ilustráciou. Pri téme Z rozprávky do rozprávky si deti zahrali divadielko. Pri slnečnom počasí nám prišla vhod aj téma Prichádza jar kde deti tvorili rôzne kvietky, ktoré nám pripomínajú prichádzajúcu jar. 22. marec Svetový deň vody - oslávili sme tento deň pohárom čistej vody, ktorá je veľmi vzácna a taktiež výrobou kreslenej kvapky. Ukončenie mesiaca patrilo zvieratkám na farme.


 

Február

Mesiac február nám priniesol ešte príjemne chladné počasie so zubatými lúčmi slniečka. Tento mesiac sme sa s deťmi rozprávali o našej vlasti a taktiež o našej dedine v ktorej žijú. Obľúbená téma nielen detí - Vesmír - sem patrí kreatívne tvorenie našich žiakov, či už rakety alebo súhvezdia. Nezabudli sme ani na Valentín - deti mali možnosť obdarovať malým ručne robeným darčekom niekoho blízkeho. Posledná téma v mesiaci február patrila Malým výskumníkom. Zvedavých žiakov veľmi potešil pokus vo forme sopky či lávovej lampy.


   

Január

Po dlhých vianočných prázdninách sme sa vrátili odpočinutí a plný energie. Venovali sme sa zimným športom. Žiaci si vyrobili svoju vlastnú korčuľu, ale aj zimnú čiapku a rukavice z papiera. Medzi zimnými témami nesmie chýbať výroba snehuliaka a vločiek. Január nám priniesol aj trošku snehu a tak sme to využili prechádzkami a guľovačkou. Pripravili sme si aj škrabošky na prichádzajúci karneval.

 

December

Posledný mesiac v roku sa niesol v duchu prichádzajúcich Vianočných sviatkovSpolu so žiakmi sme usilovne vyzdobili  triedy rôznymi ručne robenými ozdobami. K sviatku svätého Mikuláša sme mali tvorivé dielne, kde si každý vytvoril svojho Mikuláša, Anjela, ale aj Čerta :) Bez Vianočného stromčeka by pravdaže nemohli prísť Vianoce. Výroba adventného venca a ukončenie roka Vianočným posedením nemohlo chýbať ani v našom školskom klube detí.

   

November

V mesiaci november sme s deťmi z ŠKD spoznávali lesné zvieratká, ich život v lese alebo poznávanie ich stôp či už v snehu alebo v blate. Prostredníctvom zaujímavých videí sa žiaci veľa dozvedeli o vtáctve, ktoré žije u nás a mohli sa tak pomocou pani Družinárok vrhnúť na tvorenie vtáčikov a vtáčích búdok. Nechýbala téma o tom ako sa strieda deň s nocou a taktiež poznávanie hodín. Zaujímavá bola aj téma geometrické tvary alebo maľovanie špagátom.


 

Október

Október nám doprial ešte krásne  jesenné počasie, ktoré si deti užili na detskom ihrisku v Geči, ale aj prechádzkami v okolí našej školy. Október - Mesiac úcty k starším - k tomuto sviatku žiaci s láskou vyrábali darčeky pre svojich starých rodičov. Tento mesiac bol na témy v ŠKD pestrý. Mali sme ochutnávku ovocia ale deti tvorili aj ovocie na papieri. Výroba šarkanov, ktorá nepochybne patrí k jeseni. Október sme uzatvorili veselo a to Tekvičkovou párty, na ktorej nesmeli chýbať masky, súťaže, diskotéka ale aj malé občerstvenie - zabavili sa nielen žiaci ale aj pani vychovávateľky.



   

September

Prvý mesiac v školskom klube detí sa začal ako obyčajne - spoznávaním nových žiakov - prváčikov. Aktivity pre tento mesiac sa viedli v znamení tém ako Dopravné prostriedky či Povolania a Remeslá. Taktiež sme spolu  s deťmi oslávili Deň čokolády a to ochutnávkou kúskom čokolády. Ako každoročne ani tento rok koncom septembra sme nezabudli na Svetový deň mlieka na školách. Naše pani družinárky si pre detičky pripravili malé prekvapenie v podobe vanilkového pudingu.


   
Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide