ŠKD: školský rok 2021/2022

 

 

   

 

   

Január

Po dlhých vianočných prázdninách sme sa vrátili odpočinutí a plný energie. Venovali sme sa zimným športom. Žiaci si vyrobili svoju vlastnú korčuľu, ale aj zimnú čiapku a rukavice z papiera. Medzi zimnými témami nesmie chýbať výroba snehuliaka a vločiek. Január nám priniesol aj trošku snehu a tak sme to využili prechádzkami a guľovačkou. Pripravili sme si aj škrabošky na prichádzajúci karneval.

 

December

Posledný mesiac v roku sa niesol v duchu prichádzajúcich Vianočných sviatkovSpolu so žiakmi sme usilovne vyzdobili  triedy rôznymi ručne robenými ozdobami. K sviatku svätého Mikuláša sme mali tvorivé dielne, kde si každý vytvoril svojho Mikuláša, Anjela, ale aj Čerta :) Bez Vianočného stromčeka by pravdaže nemohli prísť Vianoce. Výroba adventného venca a ukončenie roka Vianočným posedením nemohlo chýbať ani v našom školskom klube detí.

   

November

V mesiaci november sme s deťmi z ŠKD spoznávali lesné zvieratká, ich život v lese alebo poznávanie ich stôp či už v snehu alebo v blate. Prostredníctvom zaujímavých videí sa žiaci veľa dozvedeli o vtáctve, ktoré žije u nás a mohli sa tak pomocou pani Družinárok vrhnúť na tvorenie vtáčikov a vtáčích búdok. Nechýbala téma o tom ako sa strieda deň s nocou a taktiež poznávanie hodín. Zaujímavá bola aj téma geometrické tvary alebo maľovanie špagátom.


 

Október

Október nám doprial ešte krásne  jesenné počasie, ktoré si deti užili na detskom ihrisku v Geči, ale aj prechádzkami v okolí našej školy. Október - Mesiac úcty k starším - k tomuto sviatku žiaci s láskou vyrábali darčeky pre svojich starých rodičov. Tento mesiac bol na témy v ŠKD pestrý. Mali sme ochutnávku ovocia ale deti tvorili aj ovocie na papieri. Výroba šarkanov, ktorá nepochybne patrí k jeseni. Október sme uzatvorili veselo a to Tekvičkovou párty, na ktorej nesmeli chýbať masky, súťaže, diskotéka ale aj malé občerstvenie - zabavili sa nielen žiaci ale aj pani vychovávateľky.



   

September

Prvý mesiac v školskom klube detí sa začal ako obyčajne - spoznávaním nových žiakov - prváčikov. Aktivity pre tento mesiac sa viedli v znamení tém ako Dopravné prostriedky či Povolania a Remeslá. Taktiež sme spolu  s deťmi oslávili Deň čokolády a to ochutnávkou kúskom čokolády. Ako každoročne ani tento rok koncom septembra sme nezabudli na Svetový deň mlieka na školách. Naše pani družinárky si pre detičky pripravili malé prekvapenie v podobe vanilkového pudingu.


   
Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide